Om oss

Brainsafe grundades med övertygelsen att digitala rehabiliteringsstöd för hjärnskakning är oundvikligt. Vi som jobbar på Brainsafe kommer från olika bakgrunder men delar samma värderingar och vision.

Hur det började

Idéen bakom Brainsafe föddes i samband med vår initiativtagare, Justus Bejnö, idrottsmedicinska arbete på sidlinjen i USA mellan 2009-2014, där han insåg omfattningen av problemet med hjärnskakningar. Justus arbetade inom amerikansk fotboll och såg en trend inom hjärnskakningar, där det var ett omfattande problem; man visste inte i detalj vad en hjärnskakning var, hur det skulle behandlas på bästa sätt, och vad eventuella konsekvenser kunde vara vid felaktig rehabilitering.

Under det senaste decennium har forskningen gått framåt och man har lärt sig mer om hjärnskakningar; hur man behandlar, rehabiliterar och identifierar hjärnskakningar. Men majoriteten av den senaste informationen når inte de som drabbas, Brainsafe vill agera som en brygga genom den senaste forskningen och riktlinjerna till de som drabbas av hjärnskakning, för att säkerställa en tryggare återgång efter ett huvudtrauma.

”När man drabbas av en hjärnskakning så hamnar man i en osäker miljö, svårigheten att navigera sig framåt genom en rehabilitering är svårt då kunskapen och redskapen begränsade! Brainsafe skapar en trygg plattform där man får stöd och en trygg resa tillbaka till vardagen efter hjärnskakning.”
– Justus Bejnö, Grundare

Våra partners

Möt teamet

Vår Advisory board

Behöver er förening Brainsafe?

Komma igång