AIK Fotboll ansluter till Brainsafe

oktober 17, 2022

AIK Fotboll har beslutat att ingå ett samarbete med Brainsafe för att minska effekterna av hjärnskakning. Genom samarbetet med Brainsafe kommer rehabiliteringsstödet till individen att bli bättre och föreningens kunskap inom området kommer att öka.

–Nu höjer vi ribban hur AIK Fotboll vill arbeta med hjärnskakning. AIK Fotboll vill generellt öka säkerheten kring hjärnskakning och att så få som möjligt får hjärnskakning och de som drabbas ska komma tillbaka till fotbollen så säkert som möjligt utan några komplikationer. Tillsammans med Brainsafe kan vi få detta att hända, säger Victor Lyberg, idrottsmedicinsk koordinator.

Brainsafe använder sig av en forskningsbaserad rehabiliteringsmodell med kognitiva och fysiska tester som säkerställs en trygg rehabilitering. Efter avslutad säsong kommer AIK Fotboll att ansluta till Brainsafes plattform och skapa en tryggare miljö för spelarna inom föreningen.