SVWF har ingått ett samarbete med Brainsafe

april 22, 2022

Svenska Vattenskid- & WakeboardFörbundet (SVWF) har beslutat att ingå ett samarbete med Brainsafe för att minska effekterna av hjärnskakning. Genom samarbetet med Brainsafe kommer rehabiliteringsstödet till individen att bli bättre och förbundets kunskap kring hjärnskakning att öka.

– Nu höjer vi ytterligare ribban hur SVWF vill arbeta med hjärnskakning. Förbundet vill generellt öka säkerheten kring hjärnskakning och att så få som möjligt får hjärnskakning och de som drabbas ska komma tillbaka till vattnet så säkert som möjligt utan några komplikationer. Tillsammans med Brainsafe kan vi få detta att hända. Tack vare Brainsafes forskningsbaserade rehabiliteringsmodell med kognitiva och fysiska tester säkerställs en trygg rehabilitering. För SVWF är det viktigt att visa att vår sport är säker och att vi arbetar på ett strukturerat och proaktivt sätt med våra skador. Under maj kommer våra 8 landslag att ansluta till Brainsafes plattform och jag hoppas att våra klubbar senare vill ansluta till plattformen, säger Alice Andersson tf generalsekreterare för SVWF.