Vikten av fysisk träning

mars 20, 2022

Fysisk träning är en viktig del av rehabiliteringen för personer som har lidit en hjärnskakning. Detta eftersom träning kan hjälpa till att återställa styrka, uthållighet och koordination, samt minska symtomen på hjärntrötthet.

Efter en hjärnskakning kan det vara svårt att resumera tillbaka till sitt vanliga träningsprogram. Det är viktigt att börja med lätta träningsövningar och gradvis öka intensiteten för att undvika att överbelasta hjärnan. Det kan också vara lämpligt att träna under överinseende av en fysioterapeut eller tränare som har erfarenhet av rehabilitering efter en hjärnskakning.

En bra rehabiliteringsträning efter en hjärnskakning kan innefatta olika typer av övningar för att återställa styrka, uthållighet och koordination. Detta kan inkludera:

  • Konditionsträning, som att gå, springa eller cykla.
  • Styrketräning för att återställa muskelstyrka och minska risken för fall.
  • Balansövningar för att förbättra balansen och koordinationen.
  • Kognitiva övningar för att förbättra minne, koncentration och uppmärksamhet.

Fysisk träning är en viktig del av rehabiliteringen efter en hjärnskakning. Genom att återställa styrka, uthållighet och koordination kan man förbättra livskvaliteten och minska symtomen på hjärntrötthet.

 

Så kan Brainsafe hjälpa till
Du kan vända dig till oss på Brainsafe för att få råd och hjälp vid en hjärnskakning. Vi gör en individuell bedömning baserat på dina symptom och det som framkommer under vårdmötet. Om du har fått ett kraftigt slag mot huvudet rekommenderar vi att du bör uppsöka en akutmottagning.

Om ditt barn påvisar symptom behöver barnet även närvara under vårdmötet. Ni behöver vara vårdnadshavare till barnet för att kunna boka ett digitalt möte.