Margareta Röden - SE

Att ta hand om hjärnskakningar är ett viktigt område för säkerhetsarbetet inom Ridsporten, då det sker många hjärnskakningar i samband med att man tex faller av sin häst. Vi samarbetar med Brainsafe bland annat för att få en större kunskap kring hur hjärnskakningar bäst tas hand om inom Ridsporten. Den ökade kunskapen ligger till grund för vårt preventiva projekt.


Fredrik Haraldson - SE

Som Generalsekretare för SWE3 är det viktigt att visa, framför allt för våra medlemmar och föräldrar till spelare, hur förbundet arbetar med viktiga områden inom vår idrott. Hjärnskakning är vårt viktigaste skadeområde och där, tack vare samarbetet med Brainsafe, kan vi visa hur vi arbetar strukturerat med hjärnskakningar och hur vi ger våra medlemmar de bästa förutsättningarna för att komma tillbaka efter en hjärnskakning.


Magnus Grävare - SE

Inom seglingen är det mer vanligt än vad man tror med hjärnskakning. Därför tog jag initiativ att landslaget skulle ansluta sig till Brainsafe och säkerställa att de aktiva har bästa möjliga förutsättningar för att komma tillbaka när de drabbas av en hjärnskakning.


Alice Andersson - SE

För Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet (SVWF) är det viktigt att visa för våra medlemmar och sponsorer att vår sport är säker och att vi arbetar på ett strukturerat och proaktivt sätt med vårt viktigaste skadeområden. En annan anledning att vi samarbetar med Brainsafe är naturligtvis det ökade rehabiliteringsstödet för individen.


Klas-Göran Gravander - SE

Inom Bilsport har vi tagit stora steg inom prevention av hjärnskador, men Brainsafe tillhandahåller en evidensbaserad rehabilitering som ingen annan gör. Rehab programmet, inkl baseline-test, ger föraren en trygg återgång till Bilsporten och följsamheten till rehabiliteringen ökar vilket höjer sannolikheten för en lyckad rehabilitering.